Hoe zorg je voor dat je scooter niet gestolen wordt, dat is per merk en model zijn daar verschillende mogelijkheden voor.

De eerste en nog steeds een hele goede oplossing is met een kettingslot door het achterwiel en ergens aan vast zetten.  Maak je scooter vast aan een paal, hek of boom dan kunnen ze je scooter niet met slot weghalen. Uiteraard zijn er verschillende kwaliteiten in de sloten je hebt verschillende ART keurings nivo’s t/m 5 sterren en verschillende fabrikanten van sloten die ook verschillen in levensduur en sterkte. Wij hebben uit voorraad 3, 4 en 5 sterren sloten in verschillende lengte’s vanaf 120cm tot 180cm. Hoe hoger de ART keuring is hoe sterker het slot ons advies is om een 4 sterren slot te gebruiken dan staat jou scooter beter op slot dan de meeste andere die 3 sterren genoeg vinden.

 

 

 

 

Iedere scooter heeft altijd een stuurslot standaard op de scooter zitten, voor Piaggio en Vespa is daar een extra versterkte voor te koop. Dit slot kan je niet met een parkertrekker eruit trekken! Dit staat bovenaan als advies om te laten monteren op je Vespa of Zip je kan aan de buitenzijde zien dat deze erin zit en werkt het daardoor dus ook preventief.

                               

 

De laatste technieken met GPS zijn nu ook verkrijgbaar voor de scooter een echt track and trace systeem waarbij jezelf kan zien waar je scooter staat of zelfs vorige week stond. Door het abonnement met een meldkamer ben je ervan verzekerd dat de politie samen met de meldkamer jou scooter gaat opzoeken. In de praktijk geeft dat een resultaat van 98% terug vindbaarheid van je scooter, dat geeft een zeer rustig gevoel. Hoe werkt het? het systeem activeert zich vanzelf wanneer je de sleutel eruit haalt, dat kan je dus nooit vergeten. Als de scooter nu verplaatst wordt krijg je meldingen via mail en sms zodat jezelf de meldkamer kan inschakelen en deze gaan aan de slag voor je.  Er is een inlogsysteem waar je de scooter kan lokaliseren actueel en in de historie. Het abonnement voor dit systeem kost € 9,95 per maand dit is in vele gevallen een stuk goedkoper dan een diefstal verzekering.

               

 

Een elektronisch alarm met handzender heeft al jaren zijn nut bewezen, als iemand eraan zit dan wordt hij afgeschrikt door een sirene. Er is nog een bijkomend voordeel er zit een start blokkeerring op dus starten is niet mogelijk. Wij hebben de zeer veel gebruikte Senty uit voorraad leverbaar en ook de originele Piaggio/Vespa alarmen hebben we op voorraad.